Nopa Nordic-familjen består av Nopa Nordic A/S och Allison A/S som är två av Nordens ledande företag inom tillverkning av produkter för personlig hygien, tvättmedel och rengöringsprodukter. Företagen har en gemensam värdegrund som de kallar

Milstolpe:

Gröna pionjärer med en tydlig hållning

Nopa Nordic-familjen har vuxit samman utifrån en önskan om att sätta nya standarder

1964
Nopa Nordic grundas av Niels Thostrup
1970
Allison grundas
1993
Nopa Nordic lanserar den första miljömärkta produkten
1996
Optiskt blekmedel tas bort från allt tvättpulver
2011
Allison lanserar den första ECOCERT-produkten
2011
Allison flyttar sin fabrik till nya, moderna faciliteter
2012
Nopa Nordics exporthandel når 70 %
2012
Nopa Nordic öppnar dotterbolag i Sverige
2014
Nopa Nordic öppnar dotterbolag i Tyskland
2016
Nopa Nordic övertar Allison

Tryggt:

Spårbarhet och kvalitetskontroll

Tillsammans skapar Nopa Nordic och Allison nya synergier till glädje för kunderna i form av ökad flexibilitet och konkurrenskraft. Det gemensamma fokuset på trygghet betyder också att det finns en omfattande och mycket effektiv kvalitetskontroll, en pålitlig leverans och full spårbarhet.

I begreppet trygghet ligger dessutom en förpliktelse till att löpande ge kunder uppdateringar och information som sträcker sig utöver en noggrann dokumentation av produktionen.

Det är därför kutym att kunder som vill veta mer om sina marknader informeras om marknadsutveckling, trender och konsumentbeteenden som kan påverka deras produkter och försäljning.

Grönt:

Marknadsledande på miljöområdet

Nopa Nordic och Allison har en unik position inom miljömärkning, ekologi och hållbar produktion. Företagen är marknadsledande tack vare en omfattande portfölj med gröna produkter och en enastående expertis och know-how på området.

Den gröna profilen innebär också att företagen enbart använder miljövänliga och certifierade ingredienser i sina produkter. I samarbete med kunder och certifieringsorganisationer utvecklar de också nya och ofta prisbelönade produkter inom ekologi och veganism.

Företagens miljöprofil omfattar också en målsättning om att uppnå 100 % hållbar produktion, fasa ut alla icke-gröna produkter och säkra att de också i framtiden har marknadens högsta miljöstandarder.

Bra:

Gemensamt fokus på att göra det bra

Nopa Nordic och Allison har en gemensam uppfattning om vad det innebär att göra sakerna bra. Därför fokuserar vi i det dagliga arbetet på att se till att kunderna får sina leveranser inom avtalad tid och med avtalad kvalitet.

Men det slutar inte där. För inom båda organisationerna arbetas det målinriktat med de enskilda medarbetargruppernas förståelse av begreppet så att organisationerna genomsyras av en gemensam förståelse för att proaktiv service och samarbete är avgörande.

Lyckligtvis smittar denna gemensamma hållning också av sig på alla processer och återspeglar sig bland annat i företagens innovativa produkt- och förpackningsdesigner.

Nopa Nordic   Allison are members of the Nopa Nordic family »